It's all about passion

Bila something yang sangat kita suka,
senang kata we're passionate about it,
kadang kita tak berkira pon letih atau panas atau rasa nak pengsan lepas dah habis.
Sebab kita suka, itu sebab kita sanggup.

For me, sports is one of it.
Either badminton, netball, jogging, futsal or others.
Walaupun kelas habis 5.30 yang straight dari pukul 8,
balik dari kelas siap-siap solat terus gerak untuk riadhah.
Dan mungkin kadang dengan beriadhah lah rasa hilang stress.
As if waktu main tu hilang semua kerisauan homework, study, quizzes, lab reports
dan juga masalah dunia.
Main sungguh-sungguh even kadang kepala berdenyut-denyut, sakit gastrik datang menyerang.

Biasa orang kata,


Masa belajar, belajar sungguh-sungguh,
Masa main, main sungguh-sungguh.

Dan sekarang I really felt it.
Semua tu betul.

Tambah satu lagi,

Masa dengan Allah, serahkan diri betul-betul. 


Lain orang lain caranya.
Awal-awal nmpk mcm impossible kan untuk a person like me utk jadi kaki sukan? (buat sesiapa yang mengenali sahaja)
But this is who I am.

Dan rasa ni buat diri sedar,
kalau untuk sukan kita mampu berpenat lelah,
berdisiplin datang training on time,
try improve diri each time turun training,
why not implement sikap kita ni bila dengan Allah.

Berpenat lelah kerana Allah,
berdisiplin on time utk solat awal waktu, bangun tahajud, baca quran
improve segala kelemahan diri yang Allah tak suka.

Untuk sukan for surely kita ada target kan?
Kalau badminton kita nak matikan bola dekat kawasan lawan.
Kalau netball kita nak shoot bola dan dapatkan mata untuk team kita.
Untuk sprinter kite nk jadi orang pertama yang smpai ke garisan penamat
So it is untuk Allah, untuk Islam.
Target kita satu.
Untuk syurga Nya, redhaNya.

Usaha sama-sama jom!

Comments

Popular posts from this blog

Bearable burden

Seindah bidadari syurga, yuk?

Believe